Mihai Malaimare: "Este inacceptabil ce s-a petrecut cu Mircea Diaconu"

Adaugata 2012-11-29, la ora 22:51:12
Mihai Malaimare: Este un om de cultura care a pus mare pret pe dezvoltarea artei actorului si a pantonimei. Directorul Teatrului Masca, Mihai Malaimare, are in spate o cariera artistica solida si un fel de “joc de glezne” atunci cand vine vorba de aparitiile sale in public, iar prezenta sa la evenimente a devenit din ce in ce mai discreta. Si acest lucru il face mult mai liber la partea de creatia. Astfel ca una dintre cele mai mari dorinte ale sale, filmul, a aparut in sfarsit in viata lui. Ce spune acesta despre cariera si familie, in urmatorul interviu…

Care sunt prioritatile lui Mihai Malaimare, in prezent? Cum va pregatiti de bilantul anului 2012?
Sunt cateva lucruri extrem de interesante legate de ceea ce montez acum si in perioada imediat urmatoare, dar lucrul cel mai important pentru mine este hotararea pe care am luat-o de a face in sfarsit film si care s-a intalnit cu decizia absolut surprinzatoare pentru mine, dar care face parte din splendoarea destinului, a unuia dintre cei mai importanti producatori de film din Romania, domnul Constantin Popescu de a ma alege pentru rolul principal din filmul “Panda“ al carui scenariu tocmai l-a terminat. Este un proiect la care tin enorm, care ma motiveaza teribil si pe care il astept de o viata.


Care este legatura dintre actorul Mihai Malaimare si politicianul Mihai Malaimare?
Niciuna daca facem abstractie de faptul ca sunt una si aceeasi persoana. Politica nu mai inseamna nimic pentru mine, mi-am facut stagiul de barbat de stat. Gata, nu mai intentionez sa recidivez.

Au trecut multi ani de la revolutia din 1989 si, daca economia tarii noastre este in scadere, iata ca succesul filmului romanesc peste hotare este din ce in ce mai bine conturat. Cum comentati acest lucru?
Intr-o oarecare masura mi se pare firesc. Este o generatie de oameni de film exceptionala si cred ca merita toate premiile pe care le-au luat. Cred insa ca nici noi nu ne-am spus ultimul cuvant, Dan Pita a facut “KiraKiralina“, fapt exceptional dupa parerea mea si va rog sa asteptati interpretarea mea din Panda, pentru ca sunt hotarat sa zdrobesc toate prejudecatile legate de mine.

Considerati utila existenta Consiliul National al Audivizualului in Romania de azi? Va intrebam pentru ca de multe ori pare ca acesta doarme atunci cand e vorba de aparitiile televizate ale unor pseudo-vedete si limbajul vulgar folosit de acestea.
Sigur ca este necesara, numai ca trimiterea in CNA a unor oameni incrancenati in propriile optiuni politice a fost una din marile erori ale actualei clase politice romanesti. In momentul de fata avem un Consiliu care nu face decat sa dea amenzi, care nu construieste nimic si avem un audiovizual care nu are vreun respect fata de lege. Aceasta stare de lucruri nu va putea fi continuata. Noua guvernare va pune ordine. Ramane de vazut daca ceea ce vor decide ei este sau nu in folosul telespectatorului, a audiovizualului insusi.

Ne mor actorii, dar ei traiesc prin arta lor…. Cum putem sa devenim nemuritori, noi, oamenii simpli?

Iubind arta nemuritorilor, respectandu-i chiar si atunci cand nu-i intelegem. Este inacceptabil ce s-a petrecut cu Mircea Diaconu, de exemplu, un mare actor care a dorit sa se exprime in planul politic si care este alungat in numele unor discutabile decizii.

Sunteti genul de om care crede in sansa? 

Evident. Am si scris o carte care poarta acest nume- “SANSA“ - care vorbeste despre faptul ca in intreaga mea cariera intalnirile formidabile pe care le-am avut cu unii dintre cei mai importanti oameni de teatru din lume au constituit sansa pe care eu nu am ratat-o.




Care a fost sansa vietii dvs. de pana acum?

Am fost acolo unde trebuia in clipa in care trebuia sa fiu. Sper sa continui sa o fac inca destula vreme.

Aveti patru copii: Haralambie Mihai, Ion Alexandru, Stefan, Catinca. Care dintre acestia considerati ca va calca pe urme?
Toti. Sunt extrem de talentati si muncitori toti. Mihai este la ora actuala unul dintre cei mai mari operatori de film din lume, Alexandru este un violonist rar, Stefan are aliura unui scriitor care va dobora tot ceea ce s-a scris la noi, iar Catinca este un pictor rarisim. Toti sunt de mii de ori mai buni decat mine, iar eu nu sunt rau deloc.

Se tot vehiculeaza in presa faptul ca pe 21 decembrie 2012 vine sfarsitul lumii. Va propunem un exercitiu de imaginatie: Cum ati vrea sa arate acesta?
O sa trecem si peste asta si vom bea un pahar de vin, dar, daca ar fi sa fie, bine ar fi sa nu tina mult, avem suficient de multe treburi de facut, iar Romania este un pamant nemuritor, chiar daca lumea opteaza pentru Apocalipsa, aici este Gradina Maicii Domnului, fara de primejdii, fara de sfarsit!

de Edith Alexa - 5378 afisari
 
         
 
3.0 - 5005 voturi