Oamenii schimbarii si ai viitorului la Gala Premiilor VIP, luna septembrie
    POZA:

Oamenii schimbarii si ai viitorului la Gala Premiilor VIP, luna septembrie

Palatul Stirbey

Data: 2013-10-10 19:00:00
Un eveniment cu parfum de istorie si, in egala masura, cu momente mediatice de gratie, Gala Premiilor VIP a fost si de data aceasta gazda ideala pentru evenimente de elita. Avand o distributie spectaculoasa, noua editie a galei Premiilor revistei VIP a inregistrat un succes de marca, continuand demersul de a-i premia pe “oamenii schimbarii”.

Evenimentul a inceput in forta, cu premiu pentru categoria Sport, castigat la aceasta editie de finantatorul clubului de fotbal Dinamo, Ionut Negoita, premiat pentru salvarea echipei "alb-rosilor" si pentru proiectul pe care il deruleaza la Dinamo.

A urmat categoria Divertisment. Castigatorul, Stefan Stan,cel care a fost Vocea Romaniei, prezinta acum o emisiune, format American, care poate fi urmarita in peste 100 de tari si pe trei continente. Killer Karaoke este o emisiune care ii provoaca pe participanti la o cantare live in cele mai inedite conditii. Cantareata Neylini a fost cea care i-a inmanat premiul.

Am trecut apoi la categoria Film. Trei actori care s-au facut remarcati prin talentul lor si pe plan international, s-au decis sa investeasca si sa contribuie la dezvoltarea cinema-ului romanesc. Dragos Bucur a infiintat  scoala de actorie Actoriedefilm.ro, iar cel mai recent film al sau, un proiect realizat impreuna cu Alexandru Papadopol si Dorian Boguta, Love Building este o marturie a succesului scolii de actorie. Magda Catone a venit cu aceasta ocazie, pentru prima data la Gala VIP si a fost cea care ne-a dezvaluit numele castigatorilor. Dragos Bucur si Alex Papadopol au intrat “la fix” in sala special amenajata de la Palatul Stirbey, chiar in momentul in care aceasta le rostise numele.  

Un moment incarcat de valoare si cultura a fost cel rezervat acordarii premiului la categoria Excelenta. Figura majora a criticii si istoriei de arta, singurul roman care a organizat mari expozitii in principalele muzee de arta ale lumii, Muzeul Guggenheim din New York, Muzeul National de Arta Moderna din Paris, el a participat alaturi de marele sau prieten Salvador Dali la crearea Muzeului Dali de la Figueras, cel mai vizitat muzeu din Spania dupa Muzeul Prado din Madrid.
Este autorul operei fundamentale dedicate lui Constantin Brancusi, publicata la New York, Paris si Tokio.
Pentru exemplara sa cariera internationala a primit nu mai putin de 11 nominalizari pentru Premiul Mondial Leonardo da Vinci.
Adept dintotdeauna al contactelor artistice cu pictorii si sculptorii din lumea intreaga, el a dat chiar zilele trecute un sprijin decisiv pentru organizarea si succesul expozitiei New York - Paris - Toronto. Intalnire la Bucuresti, prezentata pana pe 12 octombrie la Biblioteca Nationala. Radu Varia a venit insotit, bineinteles, de Diva Divina Mariana Nicolesco, dar si de o somitate mondiala in domeniul fizicii nucleare, academicianul rus Yuri Oganessian, care in aceeasi zi a sustinut o stralucita conferinta la Academia Romana despre Elementele Chimice Supergrele. Ei bine, chiar marele savant i-a remis Diploma VIP “Maestrului” Radu Varia, prezentat cu brio.

Premiul la categoria Jurnalism a avut doi castigatori: emisiunea Romania 24, difuzata de postul Digi24, ridicat de Timeea Bereczki si postul de radio Delta RFI, pentru cea mai buna echipa de jurnalisti de la un post radio din Romania, ridicat de directorul general domnul Cornel Ion.

Seara a continuat cu diploma pentru categoria Stiinta si Viata. Castigatorul la aceasta categorie este antreprenor, inventator, un om foarte curajos. Daniel Eftimie este cel care a realizat imprimanta 3D.  

Un alt invitat de marca,  chemat de VIP in lumina reflectoarelor, a fost prof.  univ. dr. Margarit Pavelescu, membru titular, fondator, al Academiei Oamenilor de Stiinta din Romania si Presedinte Sectia de Fizica AOSR, Co-Editor sef “Annals Phisics Series”, Academy of Romanian Scientists, fiind nominalizat pentru premiul NATO in fizica in anii 2001 si 2002.

La Gala Premiilor VIP din luna iunie, VIP ii oferea diploma de Excelenta unui maestru al cinematografiei romane: regizorului Geo Saizescu. Acesta s-a stins in luna septembrie. Pentru a-i oferi un omagiu, prezentatoarea galei, Gabriela Cristea, l-a inviat pe regizorul Ioan Carmazan, un bun prieten al maestrului, pentru a spune cateva cuvinte „In Memoriam”.

Premiul la categoria Contributie la Dezvoltarea Societatii a fost acordat unuia dintre cele mai importante ONG-uri care-si desfasoara activitatea si in Romania si este implicata in ajutorarea oamenilor din toate comunitatile din Romania, care au nevoie. Directorul general al Crucii Rosii Romane, domnul Ioan Silviu Lefter, a anunta castigatorul, pe cei de la Crucea Rosie Ilfov, care au urcat impreuna cu Nicu Mihalache
 
Dirijorul Adrian Petrescu a anuntatorul premiul la categoria Eveniment. Acesta s-a indreptat catre Mihai Constantinescu, director general al Artexim si cel care organizeaza Festivalului George Enescu.

La categorie Muzica am premiat-o pe una dintre cele mai populare artiste din Romania: Anda Adam, obisnuita cu premiile din industria muzicala si ale carei clipuri au strans milioane de vizualizari pe Youtube. Doar ultima melodie a ei “Daca ar fi”, lansat saptamana trecuta, a strans deja peste 600.000 de vizualizari.

Un alt premiu special ii va fi acordat unui primar cu viziune. Vrea sa transforme comunitatea pe care o conduce intr-o cetate a filmului, un fel de Hollywood. Pentru a afla despre cine e vorba o invitam in scena pe Cristina Marin, reprezentata gazdei noastre din aceasta, seara Palatul Stirbey, l-a anuntat pe Gheorghe Pistol, primarul orasului Buftea.

Un premiu special s-a indreptat si catre Societatea de avocatura din Romania, Musetescu, Stanculescu & Asociatii. Avocatul este acea persoana care trebuie sa inspire incredere, calm, stapanire de sine, prietenie si angajament. A fi profesionist in avocatura inseamna a fi credibil. Premiul special va fi acordat domnului Arhtur Musetescu si doamnei Irina Stanculescu, cei care au pus bazele unuia dintre cele mai de succes.

Premiul la categoria Radio s-a indreptat catre Mihai Gainusa si echipa lui de la Cronica Carcotasilor. Comediantii au venit din vacanta cu bateriile incarcate si sunt pregatiti sa rada de altii, constructiv, intr-un nou nou sezon de emisiune la Kiss FM. Ajunsa la cel de-al 28-lea sezon, cu trei mai putine decat cea mai longeviva emisiune din istoria televiziunii noastre, Teleeciclopedia, demonstreaza faptul ca cineva puternic “le tine spatele”. Acesta este audienta.

Au fost alaturi de noi Cristi Hrubaru si Oana Paraschiv. Cei doi au ramas pe scena pentru a o prezenta, asa cum se cuvine, pe castigatoarea la categoria Televiziune, domeniul “tinta” al Carcotasilor. Aici am premia pe cineva foarte drag revistei VIP. A fost una dintre cele mai indragite prezentatoare tv din Romania. Desi in ultimii ani a avut o perioada de cautari, mai zbuciumata, ne-am bucurat foarte tare s-o revedem prezentand o noua emisiune. Este la fel de energica, de pozitiva si plina de umor, cum ne-o amintim. Teo Trandafir!

Ajunsi la categoria Moda, VIP a premiat colectia de primavara-vara 2014, “Lighted paths” a fost conceputa special pentru MQ Vienna Fashion Week si marcheaza un nou proiect pentru doua branduri celebre din moda romaneasca. Colectia este compusa din piese vestimentare moderne, inspirate de o calatorie simbolica din spatiul urban, in gradini orientale strabatute de trasee iluminate si vegetatie luxurianta. Castigatoarele la categoria moda sunt: Mihaela Glavan si Irina Schrotter.

La categoria Teatru, VIP a premiat un spectacol Tipografic Majuscul, in regia Gianinei Carbunariu, o coproductie dramAcum si Festivalul International de Teatru de la Nitra, Slovacia, in parteneriat cu Teatrul Odeon si face parte din proiectul european "Vieti paralele - Secolul 20 vazut prin ochii Politiei Secrete”.

Vieti paralele - secolul 20 prin ochii politiei secrete este un proiect al Festivalului International de Teatru Divadelná din Nitra care pune in conexiune artisti, co-producatori si institutii partenere din sase tari: Cehia, Ungaria, Germania, Polonia, Romania si Slovacia. Artisti din foste tari socialiste au creat sase productii de teatru bazate pe studiul materialelor pastrate in arhivele politiei secrete. Toate aceste productii isi vor avea premierele mondiale in timpul Festivalului International de Teatru Divadelná din Nitra, intre 27 septembrie - 2 octombrie 2013.
Gianina Carbunariu a ales sa lucreze pe dosarul minorului Mugur Calinescu si a regizat spectacolul Tipografic–Majuscul. Ii avem alaturi de noi pe actorii Catalina Mustata, Mihai Smarandache si Silvian Valcu pe care ii felicitam si ii rugam sa spuna cateva cuvinte despre piesa de teatru.

Un moment muzical, cu care s-a incheiat seara, a fost oferit de un fost component al trupei Directia 5, Dragos Badoi.

31641 afisari
 
         
 
3.0 - 41067 voturi
 

EVENIMENTE VIP