Superlativele Tineretii: explozia valorii
    POZA:

Superlativele Tineretii: explozia valorii

Sala "George Constantin" a Teatrului "Nottara"

Data: 2006-11-02
Traditiile trebuie pastrate, cita vreme aduc un plus societatii. Joi, 2 noiembrie a.c., Superlativele Tineretii si-au continuat istoria, inceputa de noi in 2003. Sala "George Constantin" a Teatrului "Nottara" a adunat peste 350 de spectatori, la a patra editie a evenimentului, sustinut de aceasta data sub Inaltul Patronaj al Guvernului Romaniei si cu sprijinul Loteriei Nationale. Povestea Superlativelor are, si acum, accente emotionante.

Constructia Superlativelor a inceput cu trei luni in urma, cind i-am selectat pe cei 15 laureati. Respectul breslei pentru ei a fost limpede si major. Astfel, Cristian Tudor Popescu a acceptat cu entuziasm sa ofere trofeul Superlativelor (realizat de artistul plastic Bogdan Hojbota) lui Corneliu Porumboiu, pe care il considera "marele comedian al viitorului cinematografiei". Si, in ciuda ambuteiajului infernal de joi seara si a emisiunii TV care batea la usa, a venit. Robert Turcescu a ajuns in ultimul moment la pupitrul stirilor, pentru ca a venit la Superlative si a intimpinat cu simpatie discursul laudativ al ministrului Finantelor, Sebastian Vladescu, care a lasat pentru citeva ore discutiile pe buget pentru actiunea noastra. Mariana Nicolesco, plecata din tara, ne-a trimis un mesaj elocvent de sustinere pentru cistigatoarea sectiunii Muzica, Monica Dorofte, iar micuta si-a aratat maiestria printr-un recital superb la pian. Profesorul Alexandru Ghildus a transmis in mod simbolic stafeta noilor generatii ale artelor plastice lui Nicu Ilfoveanu. Iar maestrul Ion Lucian i-a dat o lectie de viata (cu un citat din Victor Ion Popa) avangardistei Gianina Carbunariu, cea care are acum mare succes in Franta cu piesa Stop the Tempo. Octavian Belu nu a avut nevoie de prea multe informatii pentru a da premiu Stelutei Duta. El a promovat-o pe fata care a trait intr-un centru de plasament, pentru a fi astazi campioana europeana la box! "Ea a gasit cea mai grea varianta de a invinge frustrarile vietii: cu pumnul!". Pentru ca vorbim de sport, Teodor Melescanu a avut un adevarat discurs de ministru de Externe, cind a oferit premiul dublului care a cistigat US Open, Mihaela Buzarnescu - Raluca Olaru! Paranteza: in sala s-a aflat si fiica liberalului, Marina, alaturi de cel care a sustinut in alti ani proiectul Superlativelor: Peter Imre. Evenimentul a adus in prim-plan si cazul senzational al lui Carol Novac, patinatorul care si-a pierdut un picior si care si-a revenit, astazi fiind campion european la ciclism, la sectiunea celor cu dizabilitati. Presedinta Loteriei Romane, Liliana Ghervasuc, a sustinut dorinta companiei de a-i sustine pe cei care vor sa lupte pentru o viata mai buna. Il amintim si pe cistigatorul sectiunii Afaceri, Teo Paduraru, care a infiintat o firma de milioane de euro, "Best Computers", si care a fost premiat de Alexandru Cerchez, directorul revistei "Target".
Pe scena au venit si cei care invata foarte bine. Anton Anton, presedintele Autoritatii Nationale pentru Cercetare, a omagiat-o pe Laura Aanei, fermecatoarea medaliata cu aur la Olimpiada de chimie. Informaticienii au fost la putere: Simona Rotaru - fata careia compania "Vodafone", printr-un program World Vision, i-a dat sansa de a deveni o eleva eminenta in Iasi -, Ciprian Simion, Victor Rusu si Ovidiu Grosu - ale caror medalii internationale au fost prezentate elogios de Dumitru Prunariu - si Alexandru Costan, Alexandru Herisanu, Mugurel Andreica, Florin Pop, Ciprian Dobre - pe care Alain Ozan, vicepresedintele pentru Europa de Est al companiei "Oracle", i-a recompensat cu o bursa internationala! In fine, premiul la sectiunea Stiinta a fost acordat de Alfred Bulai, presedintele Agentiei pentru Strategii Guvernamentale (care a sustinut proiectul Superlativelor), bucuros ca poate prezenta patru tineri care au inventat un aparat senzational: Maximilian Machedon, Iulian Moraru, Bogdan Tudor si Dan Tudose.
In seara Superlativelor Tineretii 2006, ne dadusem intilnire cu Alexandra Mihu, fata pe care am intilnit-o la Premiile "VIP" Sibiu. Se pregatise pentru recital, dar boala a oprit-o. Un premiu a ajuns la ea prin cel care o sustine mereu: Mircea Cazan, presedintele societatii "Radiocom". Ii tinem pumnii!
Spectacolul acestei seri il puteti vedea pe 13 noiembrie, ora 18.30, la TVR 2. Merita, pentru ca momentele artistice sint cuceritoare. Romanian Golden Team - gimnastii Marius Urzica, Monica Rosu, Corina Ungureanu si colegii lor - au facut o demonstratie de gratie. Paula Seling a cintat emotionant. Creativitatea Adei Milea a cucerit publicul. Irina Sirbu ne-a convins ca ea e viitorul jazz-ului romanesc. Iar copiii Ansamblului "Hora" au ridicat sala in picioare cu dansul lor! Cu dezinvoltura si umor, Gianina Corondan si Cristian Brancu au fost moderatorii intregii seri.
Spectacolul a fost o reusita, intrucit echipa din umbra a lucrat ireprosabil. Decorurile Corinei Gramosteanu, viziunea regizorala a lui Alice Barb si experienta TV a lui Carmen Movileanu au dat stralucire unei seri pe care nu o puteti pierde la TV.
Si stiti de ce? Pentru ca totul s-a concentrat in jurul unui mesaj propus de organizatori: haideti sa pastram valorile in tara. Mesajele lansate de patru liceeni geniali, discursurile cistigatorilor si ale celor care au anuntat premiile, mesajul artistic, toate au dus la o singura concluzie: in Romania se poate! Veti vedea.
101314 afisari
 
         
 
3.0 - 211847 voturi
 

EVENIMENTE VIP